Μικρό Ιστορικό και χρονολόγιο εκπομπών

Μικρό Ιστορικό και χρονολόγιο εκπομπών

Ραδιοφωνικοί Σταθμοί και Συχνότητες που φιλοξενήθηκε η εκπομπή: 1997 - 1998 : Metropolis FM 96,5 1999 - 2000 : Studio FM 1 105,4 2001 - 2002...

Ραδιοφωνικές Κοντυλιές 22ας Ιουνίου 2021

4η εκπομπή σήμερα της 3ης περιόδου της ιστο-εκπομπής πλέον, Ραδιοφωνικές Κοντυλιές. Από τα ερασιτεχνικά ραδιόφωνα (1η περίοδος), στα επαγγελματικά ραδιόφωνα (2η περίοδος) και τώρα μέσω ενός blog.

Κάθε εβδομάδα λοιπόν, επιλέγω 10 κομμάτια (τραγούδια, ενότητες ή χορούς) από την δισκογραφία της κρητικής μουσικής. Περίπου όπως έκανα και στο ραδιόφωνο. Θα σας δίνω link από το youtube από όπου θα μπορείτε να ακούτε είτε όλα, είτε όποια από τα τραγούδια που επέλεξα, σας αρέσουν.

Στο radiofonikes-kontilies.blogspot.com έχω ανεβάσει ήδη και αρκετές από τις εκπομπές της 2ης περιόδου της εκπομπής από τον Κρητικό 887, αρχείο το οποίο θα εμπλουτίζεται συνέχεια.

Βασικοί τρόποι επικοινωνίας email και facebook messenger (κάντε κλικ)

Ξεκινάμε όπως πάντα με μουσική:

Ο Νίκος Ξυλούρης θα ξεκινήσει τις σημερινές ραδιοφωνικές κοντυλιές με το Γίγαντα ή αλλιώς το κομμάτι προ Χριστού όπως είναι και το κανονικό του όνομα στο δίσκο. Από το Χρονικό του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, θα ακούσουμε λοιπόν το προ Χριστού σε μία σπάνια ζωντανή ηχογράφηση από ένα αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης


Με το μεγάλο δάσκαλο της κρητικής μουσικής και της κρητικής λύρας θα συνεχίσουμε, τον Κώστα τον Μουντάκη ο οποίος θα μας τραγουδήσει για το Βοσκαρουδάκι Αμούστακο.


Μας αρέσει ο Ερωτόκριτος, αυτό το υπέροχο και πολυτραγουδισμένο κρητικό παραμύθι. Θα μπορούσαμε σε κάθε εκπομπή να επιλέγουμε και μία εκτέλεση του Ερωτόκριτου αλλά ακόμα και να κάνουμε πολλές εκπομπές με μόνο Ερωτόκριτο. Σήμερα επέλεξα μια εκτέλεση από τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη η οποία συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον βίντεο κλιπ.


Η μουσική του Νεκτάριου Κλωστράκη για τη συνέχεια ντυμένη με ωραίες μαντινάδες τραγουδισμένες από το Γιώργη Ξυλούρη, Χαρά μου.


Μια ζωντανή ηχογράφηση από το Μιχάλη Τζουγανάκη έχω επιλέξει για τη συνέχεια. Από το 1997 μια σειρά μαντινάδες, θαλασσα θέλω να θωρω


Ο Περικλής ο Τζουγανάκης θα συνεχίσει στις σημερινές ραδιοφωνικές κοντυλιές με το βιολί του και το τραγούδι του Χατήρι μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή.


Νέα κυκλοφορία για τη συνέχεια, από τη νέα δισκογραφική δουλειά του Χάρη Φασουλά που πρόκειται να κυκλοφορήσει θα ακούσουμε την Κορφή σε μουσική παραδοσιακή από τους Ψαραντώνη, Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Παπαδάκη, Μιχάλη Καλλέργη, Μενέλαο Νταγιαντά και Χάρη Φασουλά.


Με Κυριάκο Καραλάκη και Μιχάλη Χαρκιολάκη συνεχίζουμε, με το πολύ γνωστό Χριστέ και Παναγία μου


Το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 έγινε η  παρουσίαση του δίσκου του μοναδικού Ψαραντώνη. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης με το Νίκο Σταματάκη και τον Γιάννη Κρητικό στάθηκαν δίπλα στον μεγάλο Ψαραντώνη  και παρουσίασαν τα ρεμπέτικα του Ψαραντώνη και από εκείνη τα βραδιά εμείς θα πάρουμε μια γεύση με το Όσο βαρούν τα σίδερα.


Με τραγούδια της τσέπης θα κλείσουμε τις σημερινές ραδιοφωνικές κοντυλίες. Ο Στέλιος Μπικάκης θα μας τραγουδήσει Αν είσαι φως μου όνειρο.


Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι Ραδιοφωνικές Κοντυλιές με άλλες 10 επιλογές. Οι ιστο-εκπομπές θα παραμένουν διαθέσιμες για πάντα, τα τραγούδια βρίσκονται στο youtube είτε απο τους ίδιους τους καλλιτέχνες είτε από τις δισκογραφικές είτε από funs. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε παράλειψη, διόρθωση, προτροπή είτε με email και facebook messenger (κάντε κλικ